Grönt

Idag är mitt recept GRÖNT! Grönt som broccoli, spenat, sockerärtor, dill, gräslök, lime, ruccola, bladselleri, persilja, basilika, timjan, Granny Smith & gröna tomater.

Något annat som är lika GRÖNT som ovanstående är GRÖNA BANDET!!
Årligen drabbas ca 2600 kvinnor av livmoderhalscancer. Där för vill jag likt Charlotta slå ett slag för GRÖNA BANDET!


Gå och gör cellprovskontrollen!




Vad passar väl inte bättre än lite lyx som dessutom är GRÖNT!

Lyxig grön ärtsoppa
3 dl gröna ärter (frysta)
1 st hackad gul lök
2 msk smör
1 msk mjöl
1 msk hackad blekselleri
0.5 l hönsbuljong
3 dl matlagningsgrädde
1 msk citronsaft
salt & peppar
8 strån färsk gräslök

Topping
Champagne, gärna Piper Heidsieck Brut nr7332 (eller annat mousserande vin efter plånbok)
créme fraiche- vispa hårt med elvispen
8 strån färsk gräslök

1.Skala och hacka löken och fräs den i smöret på svag värme tills den är mjuk och syran har försvunnit.

2. Dela sellerin i små bitar. Rör ner mjölet i lökfräset och tillsätt selleri, buljong, grädde och citronsaft. Sjud i cirka 10 minuter.

3. Smaka av med salt, peppar. Rör ner ärterna och låt dem bara bli varma, så behåller de den gröna färgen. Mixa soppan slät och sila den.

4. Servera soppan varm och slå i en skvätt champagne eller mousserande vin i tallriken. Toppa med ett par strån gräslök och den vispade créme fraichen

Servera med det mousserande vinet som blev över eller varför inte köpa två flaskor så det garanterat finns!

Champagne är fantastiskt, men det funkar lika bra med en Crémant de Bourgone för under hundralappen

(nr 7470 eller 7688) på Systemet.

 

VÅGA VARDAGSLYXA!!!!

"Life to short, to travelling second class..."/ Carl-Jan Granqvist

 

 




Kommentarer
Postat av: Alexandra - kärlek på tallrik

yum, yum, låter toppengott! Och budskapet är otroligt viktigt, jag läste också om det på matrepubliken och ska se om jag kan skapa någonting grönt i dagarna att dela med mig av <3

2011-11-03 @ 00:42:03
URL: http://karlekpatallrik.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0