Musslor

Som så många fredagar förr så ville vi ha nåt lätt, enkelt, gott och nåt som man kan äta med fingrarna. Ingen fredagstacos här inte utan MUSSLOR!!
Musslor är enkelt, snabbt och kan varieras i oändlighet. Dessutom så är det billigt.
I fredags gjorde vi en höstvariant.

Höstmusslor
4 personer (3 om man inte har bröd till)

1 nät musslor
3 charlottenlökar
1 äpple ( typ Ingrid-Marie)
1 liten fänkål
200g trattkantareller
3-4 dl halvtorr cider
2 dl vispgrädde
En nypa "himmatorkad" citrontimjan, (funkar med vanlig färsk timjan)
1 msk kalvfond
2 msk rapsolja
Salt och peppar

1.Skrubba musslorna om det behövs och släng alla som inte stängs vid en lätt påknackning.
2.Fräs lök, svamp och fänkål i oljan. Tillsätt äpplet i 2cm bitar. Salta och peppra. Häll i cider, fond, grädde och timjan. Låt sjuda under lock ett par minuter. Lägg i musslorna och låt sjuda under lock i ca 5 minuter tills de öppnat sig.
Rensa bort de som inte öppnat sig. Smaka av med salt och peppar.

Tips: gillar man inte musslorna kan man doppa en bit bröd i den goda buljongen.


Drycken den här gången;
2006 Buschendal Grande Cuveé Brut,
Boschendal Estate, Western Cape,
Costal Region, Sydafrika
Systembolagets nr 77313 ( best.sort.)

Här skulle det vara en bild....men tekniken vill inte vara med;(


Scones

Att vakna av doften av nybakade scones är fantastiskt... Morgonen blev en sån där fantastisk upplevelse! Som ni förstår så finns det fler i hushållet som tycker om mat och dryck...
Varma scones med smör och Hovdalahonung, gjord på pollen från maskros (lokalproducerad honung från hemtrakterna). Scone med clotted creme och lemon curd är ännu en fantastisk kombo.
Vad har du på dina scones?!


Burkhelvetet

Vårt hushåll har hamnat i burkhelvevet. Ni vet man köper en burk till varje tillfälle och sen står de bara där och glor på en när man öppnar kylskåpet. Vi bestämde oss för att gör något åt det. Det blev en veckomatsedel baserad på vilka burkar som skulle bort. Menyn bestod av

Rotmos med korv 7! olika sorters senap + surkål
Pyttipanna med rödbetor (+ Hp-såsen som nästan bara används till denna rätt.)
Fish ´n chips med saltgurka
Biff lindström med kapris + rödbetor + sardeller
Röd currygryta- röd currypasta

Pannkakor med grädde och hallonsylt, drottningsylt och lemon curd.

Vi blev av med en del burkar, men de lär väl återkomma igen.....


Nu är det så äntligen dags....

...efter lite tjat och påtryckningar så ska jag börja blogga. Det kommer främst handla om mitt stora intresse för mat och dryck, men även lite annat smått och gott kan smyga sig in.
Jag hoppas att ni kan hitta lite inspiration och jag kan gå tillbaka för att själv finna det jag förträngt. Följer ju en hel hög med mat- & dryckesbloggar som får mig på mycket bra humör och jag hoppas att min kan tillföra lite till matbloggsvärlden med. Så välkomna till DelikaTesses!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0